Wie is Wouter?

Leer Wouter kennen

Wie is Wouter?

Wouter is een enthousiaste professional met een passie voor eten én drinken. Kookgek en wijnfanaat. Wouter benadert het product op een toegankelijke manier, en laat je vooral genieten zonder poespas. Wouter is opgegroeid in het horecabedrijf van zijn ouders, en weet daarom als geen ander hoe het is om (horeca) ondernemer te zijn. Na omzwervingen in verschillende takken van de horeca heeft Wouter ervaring opgedaan in de drankendetailhandel (Gall & Gall) en wijnimport (Oud Reuchlin en Boelen). Daarnaast is Wouter “Vinoloog van de Wijnacademie”. Wouter weet precies wat er speelt in wijnwereld en kan zowel de particulier als de zakelijke klant perfect adviseren.

Wat doet Wouter?

Wouter’s Wijnwinkel

Wouter weet wat lekker is! Wouter heeft alle wijnen persoonlijk geproefd en geselecteerd.. Zo weet je zeker dat je echt iets lekkers in huis haalt!

Wouter is overtuigd van de kwaliteit én verscheidenheid van wijnen uit ‘l Occitanie, grofgenomen het Zuiden van Frankrijk. Wouter heeft als missie om deze mooie wijnen voor acceptabele prijzen beschikbaar te maken voor de Nederlandse consument. Daarom bestaat het gehele assortiment van Wouter ook alleen uit wijnen uit deze regio!

Wouter’s proeverijen

Wouter heeft alle wijnen voorzien van een korte intro video én een uitgebreidere proefvideo. Hiermee hoopt Wouter de beleving van de wijn naar jouw huiskamer te brengen! Daarnaast kan Wouter in combinatie met de vooraf samengestelde proefpakketten of een zelf samengestelde selectie een (online) proeverij begeleiden. Een proeverij duurt, afhankelijk van het aantal wijnen, ongeveer 1 1/2 tot 2 uur. Hierin worden de wijnen toegelicht door Wouter. Daarnaast heb je de mogelijkheid om Wouter het hemd van het lijf te vragen… Als je andere ideeën hebt over een proeverij staat Wouter daar natuurlijk open voor. Geïnteresseerd? Stuur Wouter een bericht, of bel hem even op…dan is het zo gepiept!

Wouter’s trainingen

Wouter heeft veel ervaring ín de horeca, en ook mét de horeca! Omdat Wouter werkzaam is geweest voor één van de grootste wijnimporteurs van Nederland, weet hij precies wat er leeft in wijnwereld. Daarnaast heeft Wouter ruime ervaring in de grootste drankenspeciaalzaak van Nederland. Wouter kan je helpen met het samenstellen van je wijnassortiment in de zaak, wijn-spijs suggesties doen en ook je personeel trainen zodat zowel het werkplezier als de wijnomzet zal stijgen! Benieuwd wat Wouter voor jouw zaak kan betekenen?

Wie inspireren Wouter?

Wouter's helden

Ilja Gort

Wijnmaker

Een onwijs enthousiaste man die zijn droom achterna joeg, en zijn eigen wijnbedrijf kocht in Bordeaux. Ik waardeer hem om zijn “down to earth” mentaliteit. Wijn moet gewoon lekker zijn! Veel Nederlanders kennen hem van de bekende supermarktwijn, maar vergis je niet; Ilja maakt samen met zijn zoon Klaas naast commerciële knallers, ook écht mooie Bordeaux..

Michel Rolland

Flying winemaker

Mijn eerste ervaring met kwaliteitswijn uit de “nieuwe wereld”, in dit geval Clos de los Siete uit Argentinië. Heel vol, rijk, zacht, fluwelig… een smaak die nog heel lang bleef hangen… Toen ik dit dronk, tijdens het kerstdiner, was ik verkocht; ik wil méér wijn proeven! Michel Rolland is betrokken bij meerdere wijnhuizen, en zijn stijl is heel herkenbaar; smaakvolle, zachte en rijke wijnen die toegankelijk én boeiend zijn!

Johan & Jannette Suur

Mijn ouders

Mijn vader heeft mij vooral geïnspireerd in zijn liefde voor eten en drinken; kortom genieten van de “geneugten des levens”. Hij was op en top Bourgondiër, en de dag was ook vaak niet compleet zonder een lekker glas en hapje op tafel.Mijn moeder inspireert mij in haar doorzettingsvermogen, en vooral overal het positieve van inzien. Daarnaast kan ze geweldig lekker koken, en heeft ze mij deze kunst al op jonge leeftijd bijgebracht!